Wat komt er op u af bij het vormgeven van een uitvaart? Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis, waar we allemaal mee te maken krijgen. Om te overzien waar u voor de uitvaart rekening mee kunt houden, organiseerde Memoria Uitvaartzorg een informatieve avond.

Tijdens het programma, kwamen verschillende aspecten rond het overlijden aan bod: Jet Flesseman en Margo Blank, coördinatoren van Hospice Groep MiddenKennemerland, vertelden over de begeleiding en verzorging van bewoners in de laatste fase van hun leven. Notaris Aldo van Commenée uit Heemskerk belichtte het onderwerp erfrecht. Cameraman Edu de Rijck liet zien wat hij kan betekenen op het gebied van opnames en foto-/videopresentaties tijdens een plechtigheid en als herinnering. Rouwbegeleidster Chantal Visser-de Mol besteedde aandacht aan de werking van rouw en de kracht van rituelen in deze snel veranderende tijd.

Na afloop van de presentaties was er ruimte voor het stellen van vragen en om  informatie in te winnen en ervaringen te delen.

Memoria Uitvaartzorg werkt samen met Heliomare en de Hartekamp Groep aan het leerwerkbedrijf W.I.M. (Werken Is Meedoen), dat cliënten en leerlingen een perspectief op de arbeidsmarkt biedt. Gedurende de informatieavond werd de catering verzorgd door twee leerlingen van W.I.M., die tevens een rol kunnen spelen tijdens de condoleance van een afscheid.

Als u kennis wilt komen maken met ons afscheidscentrum en onze uitvaartleiders neem dan CONTACT met ons op.

 

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Niet leesbaar? Klik om de tekst te veranderen. captcha txt