Memoria Uitvaartzorg organiseerde dit jaar meerdere bijeenkomsten rondom rouw. Delen blijkt helen. De bijeenkomsten brachten de deelnemers rust, begrip, hoop, steun, herkenning en ontspanning. Vaak hebben nabestaanden al hele grote stappen gezet, maar hebben zij dit niet door. Voor de start van deze zomer organiseerde Memoria Uitvaartzorg nog één bijeenkomst: op vrijdag 8 juni jl

Deze keer keken we naar het thema het ‘levensverhaal’ in het algemeen. We deelden verhalen en verdriet, maar ook manieren hoe met een verlies om te gaan. Lijden is een van de krachtigste energieën in het universum, mits men het gebruikt om te groeien.

Door lijden vind je dingen die je anders niet gevonden zou hebben… was een aantal deelnemers van mening, die regelmatig bij de rouwbijeenkomsten, onder begeleiding van Chantal de Mol – Alternatief Psycholoog & Theoloog & Rouwbegeleidster aanwezig waren bij de bijeenkomst. Het was een warm en bemoedigend samenzijn.

Elk verlies is een groot verlies op zichzelf. Nog meer wanneer het verlies, op verlies, op verlies is. Soms weet je het dan niet meer. Het voelt alsof je ‘niet meer kan’.

Het is fijn om van anderen te horen hoe zij er doorheen zijn gekomen. Door te praten met elkaar wordt er nieuwe energie gevonden.

De mens met verdriet en pijn heeft ook een oerkracht om weer door te gaan. Om hulp te vragen, om een sprankje licht te blijven zien.

Hoe klinkt ons verhaal eigenlijk? Hoe willen we dat ons levensverhaal weer verder gaat? Een lied, gedicht, verhaal en een paar oefeningen maakten al veel duidelijk, net als het werken met symboolkaartjes. Wat staat er symbool voor uw verlies, uw leven en uw toekomst? Symbolen drukken uit wat we in woorden vaak niet kunnen vinden. Zo gaat een verhaal weer verder, om op adem te komen.

Twee tips die werden besproken, komen anderen misschien van pas: blijf plannen maken en hou een dagboek bij. Schrijven helpt. Het ordent en geeft rust.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op en klik HIER.

Of bel 06 – 50 21 43 71

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Niet leesbaar? Klik om de tekst te veranderen. captcha txt